За нас

Каталог

  • Учебна литература
  • Научна и справочна литература
  • Справочници и речници за ученици
  • Публицистична и художествена литература
  • Мултимедия
  • Образователна система „Вики и Ники“
  • Детски книжки

Издателство „Булвест 2000“ е създадено е през 1990 година и за 25-годишния период на своята дейност се утвърди като едно от най-големите учебникарски издателства в страната ни. През последните няколко години ние осигуряваме значителен дял от продукцията на учебници и учебни помагала по всички учебни дисциплини на образователната система в държавата. Учебната ни литература е предназначена за деца, ученици, студенти и учители и активно участва във формирането на тенденциите, като следва приоритетите на българската образователна политика. Над 800 заглавия, написани от известни учени, университетски преподаватели и утвърдени учители, мерят ръст с европейските стандарти.
Нашето издателство работи с едни от най-успешните авторски колективи, с известни художници и дизайнери, наложили се през годините в условията на непрекъснато разрастваща се конкуренция. Повече от 90 професионалисти ежедневно следят за съдържателната, графичната и естетическата представителност на учебниците и учебните ни помагала и за възможността те да стигат до всяка детска градина и училище, до всяко дете и ученик, дори в най-отдалечените краища на България.
С нашите издания хиляди деца от българските общности зад граница изучават родния език, историята и географията на България.
В областта на образователната литература за деца издателството ни работи и с чуждестранни партньори.
„Булвест 2000“ разполага с модерна система за пълна предпечатна подготовка и експонация, собствена печатна база и висококвалифицирани специалисти, които ги обслужват.