Новини

Каталог

  • Учебна литература
  • Научна и справочна литература
  • Справочници и речници за ученици
  • Публицистична и художествена литература
  • Мултимедия
  • Образователна система „Вики и Ники“
  • Детски книжки
„Моите приказни пътечки“ внесени за одобрение в МОН
21.12.17 г.

В рамките на процедурата по одобрение на нови познавателни книжки за детските градини за 3 и 4 подготвителна група, издателство „Булвест 2000“ внесе за одобрение в МОН два пълни комплекта по всички образователни направления за двете възрастови групи в съответствие с новия държавен образователен стандарт. Новото наименование на системата е „Моите приказни пътечки“, а техните автори са познатите на детските градини съставители на системите „Здравей училище“ и „Приказни пътечки“. Сред тях са проф. Стойка Здравкова (направление „Български език и литература“), гл. ас. Мариана Богданова (направление „Математика“), Камелия Галчева и Мария Галчева – Стоицова (направление „Околен свят“). Новите попълнения в авторските екипи на системата „Моите приказни пътечки“  са детският музикален педагог Мария Шоселова, доц. Ани Златева от Великотърновския университет (направление – „Изобразително изкуство“ ) и проф. Мария Баева от Факултета по начална и предучилищна педагогика към Софийски университет „Св. Климент Охридски“.  В изработването на новите комплекти за 3 и 4 група участват както вече познатите на партньорите на издателството художници Меглена Константинова и Златан Рангелов, така и художниците Биляна Караманолева, Кирил Танев и Николай Пекарев. 

Издателство „Булвест 2000“ участва в партньорство с ИК „Анубис“ и в новия комплект за 3 и 4 подготвителна група „Вики и Ники“, който е изцяло преработен според приетия през 2016 г. държавен образователен стандарт и също е внесен за одобрение в МОН. 
 
Всички внесени от „Булвест 2000“ комплекти имат и електронен вариант на познавателните книжки, който ще може да се ползва безплатно в детските градини.
обратно към всички