Новини

Каталог

  • Учебна литература
  • Научна и справочна литература
  • Справочници и речници за ученици
  • Публицистична и художествена литература
  • Мултимедия
  • Образователна система „Вики и Ники“
  • Детски книжки
Всички проекти за 3., 7. и 9. клас на Булвест 2000 одобрени от МОН
15.05.18 г.

 Всички проекти на учебници на издателство „Булвест 2000“ за 3., 7. и 9. клас  преминаха успешно процедурата по оценка на съответствието с държавните образователни стандарти и новите учебни програми и са одобрени от Министерството на образованието и науката. Всеки от учебниците на издателството е оценен с максималната оценка 7! Предстои проектите да бъдат предадени на учителите за оценка на пригодността във втория етап на процедурата.

„Булвест 2000“ има пълни комплекти учебници по всички предмети за трите класа. Към всички тях са разработени, книги за учителя, работни тетрадки и електронни варианти на учебниците, които ще подпомогнат работата на учители и ученици и ще бъдат предоставени безплатно на учителите, които изберат да работата с тях.

По български език и литература за 3. клас издателството предлага два проекта. Единият е създаден под ръководството на доц. Татяна Борисова, а вторият – на проф. Мария Герджикова. Познати на българските учители са и авторските колективи по останалите предмети за третокласниците -  математика (Мариана Богданова), музика (Eлисавета Вълчинова-Чендова), изобразително изкуство (Петя Иванова). Нови попълнения има в авторските екипи на успешните учебници на „Булвест 2000“ по човекът и природата и човекът и обществото. Към екипа на Максим Максимов по човекът и природата вече участва и Десислава Миленкова, а по човекът и обществото заедно с Румен Пенин работи и Георги Якимов. Проектът на учебник по новия предмет в програмите за 3. клас – компютърно моделиране, е създаден от авторски екип в състав Ангел Ангелов, Елена Ковачева, Красимир Харизанов, Таня Сребрева, Теодора Момчева, Стефанка Петрова. Към учебника има и CD. Успешният учебник по технологии и предприемачество ще има своето продължение за 3. клас отново в сътрудничество с издателство „Булвест 2000“ и „Джуниър Ачивмънт – България“. Същият принцип е приложен и при учебника по технологии и предприемачество за 7. клас. Ново попълнение в неговия авторски екип е Джеймс Йоловски – мениджър „Програми за финансова грамотност“ в „Джуниър Ачивмънт“. 

В екипите на новите проекти на учебници за 7. и 9. клас на издателство „Булвест 2000“ продължават работата си познатите авторски колективи: Ангел Петров (български език), Мария Герджикова (литература), Емил Колев (математика), Румен Пенин (география), Максим Максимов (физика), Марко Костадинов (химия), Владимир Овчаров (биология). Нов е екипът от автори на учебника по история и цивилизации за 7. клас – Георги Якимов, проф. Искра Баева, Евгения Калинова, Надка Васева, както и на учебника по философия за 9. клас – доц. Валентина Кънева, Огнян Касабов, Теодора Тодорова. Проф. Искра Баева ръководи екипа, създал проекта на учебник по история за 9. клас, а проф. Андрей Пантев – по история за 9. клас за профилирано и професионално образование с интензивно изучаване на чужд език.   

Издателство „Булвест 2000“ е едно от двете издателства, които имат одобрени проекти по всички предмети на учебниците за професионална и профилирана подготовка в 9. клас по предметите физика, химия, биология, история и география. По тях за учебната 2018-2019 година ще бъдат налице техни варианти на английски език за учениците от езиковите гимназии.  

обратно към всички