Новини

Каталог

  • Учебна литература
  • Научна и справочна литература
  • Справочници и речници за ученици
  • Публицистична и художествена литература
  • Мултимедия
  • Образователна система „Вики и Ники“
  • Детски книжки
„Булвест 2000“ внесе за одобрение 41 проекта на нови учебници
26.03.18 г.

 Издателство „Булвест 2000“ внесе за одобрение в МОН 41 проекта на нови учебници и учебни комплекти по процедурите за 3., 7. и 9. клас. От тях 11 са за началния образователен етап, 12 за прогимназиалния и 18 - за гимназиалния образователен етап. Те ще влезнат в сила от учебната 2018-2019 година, след като преминат одобрението на Министерството на образованието и науката и на учителите.

След успеха на новите одобрени учебни комплекти за 1. и 2. клас „Булвест 2000“ отново предлага два варианта на комплект по български език и литература за 3. клас. Единият е създаден под ръководството на доц. Татяна Борисова, а вторият – на проф. Мария Герджикова. Познати на българските учители са и авторските колективи по останалите предмети за третокласниците -  математика (Мариана Богданова), музика (Eлисавета Вълчинова-Чендова), изобразително изкуство (Петя Иванова). Нови попълнения има в авторските екипи на успешните учебници на „Булвест 2000“ по човекът и природата и човекът и обществото. Към екипа на Максим Максимов по човекът и природата вече участва и Десислава Миленкова, а по човекът и обществото заедно с Румен Пенин работи и Георги Якимов. Проектът на учебник по новия предмет в програмите за 3. клас – компютърно моделиране, е създаден от авторски екип в състав Ангел Ангелов, Елена Ковачева, Красимир Харизанов, Таня Сребрева, Теодора Момчева, Стефанка Петрова. Към учебника има и CD. Успешният учебник по технологии и предприемачество ще има своето продължение за 3. клас отново в сътрудничество с издателство „Булвест 2000“ и „Джуниър Ачивмънт – България“. Същият принцип е приложен и при учебника по технологии и предприемачество за 7. клас. Ново попълнение в неговия авторски екип е Джеймс Йоловски – мениджър „Програми за финансова грамотност“ в „Джуниър Ачивмънт“. 

Познатите на хиляди български учители и ученици авторски екипи на новите учебници за 5., 6. и 8. клас, продължават работата си и в новите проекти на учебници за 7. и 9. клас на издателство „Булвест 2000“. Сред тях са Ангел Петров (български език), Мария Герджикова (литература), Емил Колев (математика), Румен Пенин (география), Максим Максимов (физика), Марко Костадинов (химия), Владимир Овчаров (биология). Нов е екипът от автори на учебника по история и цивилизации за 7. клас – Георги Якимов, проф. Искра Баева, Евгения Калинова, Надка Васева, както и на учебника по философия за 9. клас – доц. Валентина Кънева, Огнян Касабов, Теодора Тодорова. Проф. Искра Баева ръководи екипа по създаването на проекта на учебник по история за 9. клас, а проф. Андрей Пантев – по история за 9. клас за профилирано и професионално образование с интензивно изучаване на чужд език.    

„Булвест 2000“ внесе проекти и на учебници за професионална и профилирана подготовка в 9. клас по предметите физика, химия, биология, история и география. Ще бъдат създадени и техни варианти на чужд език за учениците от езиковите гимназии.  

обратно към всички