Тестови задачи по български език и литература за 10. клас. Подготовка за национално външно оценяване

Предмет Български език и литература
Клас 10. клас
Тип издание Учебни помагала
Автори Ангел Петров, Мариана Балинова, Мая Падешка, Бойко Пенчев, Илияна Кръстева
ISBN 9789541814758
Купи

Предназначението на помагалото е да служи за подготовка и самоподготовка на десетокласници както по време на учебната година, така и за успешното им представяне на изпита за външно оценяване по български език и литература в 10. клас.

 

В сборника са включени 12 теста, всеки от които се състои от 23 задачи, или общо 276 тренировъчни задачи върху изучавания в периода 8. – 10. клас материал по български език и по литература.

 

Както структурата, така и съдържанието на предлаганото издание отговаря изцяло на изискванията на Министерството на образованието и науката, отразени в публикувания Модел на националното външно оценяване (НВО) по български език и литература в 10. клас за учебната 2019 – 2020 година.

 

Чрез изпълнението на задачите в сборника се проверяват овладените от учениците езикови, литературни и социокултурни компетентности като цел на обучението по български език и литература в първия гимназиален етап на средното училище.

 

Изданието може да бъде успешно използвано от всички десетокласници, независимо от това с кой от вариантите на учебници по български език и литература работят в училище.